2.desember

vinter19 kalde da vi sto opp i dag, og litt snø kom det i går kveld. Derfor er det blitt litt lysere ute, og ganske vakkert.
Tor vekket meg med kaffeduft, og da jeg kom ned i stua var det godt og varmt, levende lys på bordet og kaffen var klar. Kan man ha det bedre. Jeg gleder meg også til vi får fyr på peisen i tillegg, og det håper jeg vi får om noen dager
Fra i dag skal jeg begynne med juleforberedelser. Jeg gleder meg, og nå ligger dagene klare til å forberede jul. Jeg må ta litt av gangen, og i dag er det kobber og messingpuss som står for tur. Det store kjøkkenbordet blir dekket med aviser. Gamle slitte t-skjorter hentes fram, og inne blant skjortene finner jeg også Gloria og Mr. Muscle. Når jeg ser navnene på pussemidlene må jeg nok si at fantasien vandrer litt. De høres svært amerikanske og glorifiserte ut begge to. Lurer på hva de har bedrevet siden sist de var framme. De har jo ligget uten tilsyn ei stund. Ofte tørker pussemidlene bort , bortsett fra Gloria da, som er pulver allerede. Jeg får sjekke om de er innholdsrike nok til en hel julepuss. Ellers er det nye på butikken. Kanskje ikke Gloria. Det er mulig hun er blitt danket ut av mer moderne remedier.
IMG_3262Når vi pusser kobber, messing og sølv sitter vi på hver vår side av kjøkkenbordet, og vi har funnet ut at dette samarbeidet hører med til juleforberedelsene. Koselig er det, og jeg tror sannelig Tor er enig. Litt småsludring om ting som skal gjøre blir det også tid til. Vi har en fast arbeidsfordeling som virker bra.
En liten etterrapport: Nå skinner det i nypusset messing og kobber, og da blir det julestemning for meg. Nå gleder jeg meg til andre episode av “Jul på Månetoppen”.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s