105 år siden far ble født.

I dag den 11. juni 2011 ville han fylt 105 år, faren min. Han rakk å bli 89, og det er jo  også en anseelig alder.

Han hadde bursdag på en fin tid av året.  Sommeren var på sitt beste,  og jeg husker at svigererinne Grethe hadde med seg rododendron, eller kan dette ha vært på bryllupsdagen den 28 mai. Der kan jeg se. Historikerne kaller dette for minneforskyving, og det lurer jeg på om jeg driver med  akkurat nå. For det er nok en stor mulighet for at jeg blander sammen hendinger fra to festdager til en. Derfor er det nok best å skrive ned det som er hendt med en gang.

Det er mange gode tanker som dukker opp i hodet mitt den 11.juni. Hvert år gjør det det faktisk, men jeg får aldri skrevet dem ned. Av og til lurer jeg på hvorfor. Blir det for privat, og vil jeg la minnene etter han bare være hos meg sjøl? Av og til funderer jeg også på om jeg vegrer meg for å la forfedrene slippe inn i denne bloggeverdenen. Jeg føler at det heller hører hjemme i ei bok. Jeg kan jo fortelle at han var med og startet Tønsberg Cykelklub. Dette var han stolt av , og syklet gjorde han hele sitt liv.

Mangt en kan tenke på på en pinseaftensmorgen.  Jeg tror jeg spanderer en rododendron sjøl om det kanskje ikke er historisk korrekt.

4 tanker om “105 år siden far ble født.

 1. Hei! Jeg kom tilfeldigvis over bloggen din.
  Dette var hyggelig lesning! Jeg har også skrevet ned noen gode minner om min far i bloggen min. Han ville vært 96 i år. Og så har jeg lagret dette stoffet trygt både på en minnepenn og i papirformat slik at barnebarna kan finne det en gang og lese det hvis de har lyst. Jeg henger litt etter deg på barnebarnfronten (nr. fire kommer i høst), men så er jeg yngre også:-)

  God tur til Island! Jeg var der på speiderleir for rundt ti år siden og vil gjerne tilbake. I fjor stoppet vulkanutbruddet en Londontur for meg. Det var fullstenig kaos på Gardermoen. For oss som kom fra Vadsø, var ikke rådet om å «gå hjem» som ble ropt ut gjennom høytalerne så veldig nyttig ;-), men min venninne og jeg tok med knusende ro. Vi satt på gulvet og spilte «geni» til det endelig ellet mange timer var mulig å komme fram til en ledig luke, og så ferierte vi i Olso i stedet.

  • Hei Anne (bloggen). Jeg regner med du heter Anne. Så kjempehyggelig at du stakk innom. Tusen takk for koselig kommentar. Jeg har også skrevet en del om far og mor andre steder, for nå er jeg sjøl den eldste i familien og den som fremdeles husker noe. Mater familias sier de visst. Det forplikter på en måte. jeg har drevet dn del med slektsgransking og der har jeg skrevet ned ganske mye og forfedrene mine. Jeg tar meg en tur til din blogg snart . Kikket så vidt innom. Den så meget interessant ut, og jeg gleder meg til å lese mere. 🙂 En god hilsen fra Grethe

 2. En hilsen tilbake til deg Grethe, på denne skjønne Pinseaften,
  med en stor takk for alt du deler!!
  Å «minnes» er en god ting. 105 år –
  Det fikk meg til å tenke på min kjære mormor, som ble født 12. mai 1906.
  Hun hadde en stor plass i min lille verden.
  Jeg elsket henne over alt !!
  Hun hadde ALLTID tid,
  tross en tungvint & travel hverdag på en liten gård på 50-60tallet.
  Hun & bestefar ga meg en uvurderlig ballast i form av en stillferdig kjærlighet & tålmodighet,
  og kunnskap om livet på mange vis.
  At du «deler» dine minner som du gjør, oppfatter jeg som en «honnør» til din far.
  Men tror, som du sier, at det er viktig å skrive ting ned for å «huske».
  Du burde definitivt gi ut dine «minner & memoarer».
  Har sagt det før.
  Du er utrolig god til å skrive, og jeg ønsker meg en «Grethe-bok».
  Blir glad hver gang det «skjer noe» på Bloggen din 🙂
  Takk !!
  Mvh Liv

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s