7. desember

I dag skriver jeg og siterer litt om noe tankene mine har vært opptatt av de siste dagene. De dreier seg om en ung vakker kvinne fra Åsgårdstrand.  Hun heter Inger Lise Hansen, og har to store feil, kanskje tre. Hun er som sagt, ung,  meget vakker og kvinne.  Forferdelig! I tillegg har hun noen andre egenskaper. Hun er kunnskapsrik og modig.

Også er hun kristen. Det er her jeg lurer på om hunden kan være begravet. For det virker ikke at det er plass til unge, vakre, flinke og frittalende folk i KrF lengre. For hun har  vært aktiv i partiet i 12 år, og virker nok provoserende på mange. Sjøl er jeg langt fra enig i  alt det hun sier, men jeg beundrer henne for motet, og er det noe som trengs i norsk politikk så er det mennesker med sine meningers mot. Jeg tar med et sitat fra nyhetene på ABC i dag.

15 av 19 fylkeslag i KrF vil ikke ha Hansen med i partiledelsen videre. Hansen har vært aktiv i KrF i tolv år. Hun var leder i KrFU fra 2005 til 2007. Siden 2007 har hun vært andre nestleder i KrF. – To ganger har jeg fått landsmøtets tillit til å være nestleder. Det er jeg takknemlig for, sier Hansen. Hun vil ikke si om hun har bestemt seg for gjenvalg før hun har fått meddelt valgkomiteen.»

Hun sier også at hun velger i være i Krf sjøl om de ikke vil ha henne som nestleder.

Er det for liten plass i herberget, eller? Det har det jo vært før sånn like før jul et annet sted i verden, og alle kjenner vel den historien.  Julenattsfortellingen som var opphavet til vår julefeiring. Da han kom til sjels år og alder  ble han vel en smule radikal sjøl Jesus da han sa » La de små barn komme til meg, hindre dem ikke for Guds rike hører sådanne til. Dette lærte jeg en gang, og disse ordene forbinder jeg med å være kristen. Nå sier noen kanskje. -Dette gjelder jo barn.   I denne sammenhengen tillater meg å tolke sitatet litt videre , og tenker på barn i denne sammenhengen, som menneskeheten. Nå føler at jeg kunne skrevet lenge om dette og dem som setter seg opp over Gud og hindrer, men det skal jeg ikke gjøre. Ikke nå, men kanskje en annen gang.

Og jeg som trodde det var god takhøyde innenfor  den norske kirke og kristenverdenen i Norge. Kan jeg ha misforstått  eller  vært  naiv når jeg har trodd  at det er derfor kirkene er bygd med så stor takhøyde?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s