6. desember.

Strålende sol, fremdeles kaldt og knitrende snø. Nysnøen som kom i går gjorde det enda vakrere ute, og sola som kommer lav inn av vinduene mine får meg til å ønske at det var overskyet. Det betyr vanligvis at vinduene er så fæle at jeg skjems. Jeg får dra ned persiennene, for å pusse vinduer utendørs i kulda blir vel vanskelig.   I går var det julebord i Bøkeskogen, og det var «Frokostkameratene» som sto for arrangementet. Det vil si at de som deltok  tilhører gruppa av tullinger som står opp grytidlig hver søndag fra i begynnelsen av mai og ut august. Her spiser de frokost med tilhørende koralmusikk. Har du lyst til å vite mer om dette fenomenet er det bare å klikke på  på understreket ord.

 I dag skal jeg steike masse kjøttkaker, og dette har blitt en juletradisjon. Det har jeg gjort i over 40 år, og de hører med til jula. Når jeg først er gang, steker jeg kaker så jeg har ei stund, og når jeg er ferdig lukter jeg som ei julemedisterkjøttkake sjøl. Til kvelden blir det nok full reingjøring.

3 tanker om “6. desember.

 1. Fru Grethe 🙂

  Å du – å du…..som jeg koser meg !!
  For det første…… «Introduksjonen»til Bloggen din er
  NYDELIG….. Hvordan får du det til ??
  Du er en fantastisk fotograf – Det jeg ser er VIRKELIG,
  og jeg får lyst til å «gå inn i bildet» !!

  ** * *** * ** * *** * ** * *** * ** * *** * **
  Kjenner kulda biter i nese & kinn
  Sneen faller mykt ned i mitt hår –
  Elsker det jeg ser….og gleden fyller mitt sinn
  her jeg stille står.
  Alt er så fint !! Jeg er lykkelig , & hjertet banker.
  Gleden ved å leve fyller mine tanker.
  Naturen, livet & kjærligheten er en gave stor
  Så jeg ville bare takke deg min venn, med disse enkle ord !

  Liv

  ** * *** * ** * *** * ** * *** * ** * *** * **

  Og du flinke husmor !!
  Jeg tar fram takka før jul,
  og lager som deg en «haug» m. kjøttkaker.
  Har holdt på i 40 år jeg også…..
  så vi begynner å bli VOKSNE 🙂
  Tadisjoner er viktig !
  Jeg har brygget øl & laget sylte. Det hører med for meg.
  Men vinduene er IKKE pusset,
  og silda blir kjøpt 🙂

  Kos deg i BADET !!

 2. Kjære Liv . Du er fantastisk. Du må lage deg en blogg. Du er så flink til å skrive. Tusen takk for flotte og gode ord. Det er igrunnen godt å bli voksen. Da er det ikke så farlig lengre. Vi har også kjøpt sild. God førjul og kos til deg. Nå skal jeg legge meg . Leser ei bok som heter Extra Virgin. Morsom bok om to eller en engelsk dame som bosetter i en del av iitalia. Liturgia tror jeg. Den er fornøyelig. Gleder meg til å legge meg. God natt. :-))

 3. Kjære Grethe !!
  Takk for dine ord, som varmer i vinterkulda
  her jeg sitter alene. HAN er i Tromsø.
  Ja…..det er godt å være VOKSEN 🙂

  🙂 Blogging…… Vet nå ikke det.
  Skriver «bare» milelange «kjærlighets-erklæringer» til ham jeg elsker ❤
  ……..og så liker jeg å "prate" med deg !!
  Ha det flott 🙂
  Klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s