2. desember

For seks år siden la jeg inn denne på bloggen min. Jeg er glad det ikke er så kaldt i dag. 🙂

15 kalde da vi sto opp i dag, og jeg skal si snøen knaket under støvlene da jeg var ute og henta avisa. Beit litt i kinna gjorde kuldegradene, men det er bare noen meter til postkassa,  og derfor kjentes det bare deilig de få sekundene jeg var ute.

Tor  hadde vekket meg med kaffeduft, og da jeg kom  ned i stua var det varme på peisen, levende lys på bordet og kaffen var klar. Kan man ha det bedre.

Fra i dag skal jeg begynne med juleforberedelser. Jeg gleder meg, for som jeg sa i går fikk jeg gjort unna tannlegebesøk og mammografi, og da ligger dagene klare til å forberede jul. Jeg må ta litt av gangen, og i dag er det kobber og messingpuss som står for tur. Det store kjøkkenbordet blir dekket med aviser. Gamle slitte t-skjorter hentes opp fra kjelleren, og inne blant skjortene finner jeg også Gloria og Mr. Muscle.  Når jeg ser navnene på pussemidlene  må jeg nok si at fantasien vandrer litt. De høres  svært amerikanske og glorifiserte ut begge to. Lurer på hva de har bedrevet siden sist de var framme. De har jo ligget uten tilsyn ei stund, men som regel tørker pussemidlene bort , bortsett fra Gloria da som er pulver allerede.  Jeg får sjekke om de er innholdsrike nok til en hel julepuss. Ellers er det nye på butikken.  Kanskje ikke Gloria. Det er mulig hun er blitt danket ut av mer moderne remedier.

Når vi pusser kobber, messing og sølv sitter vi på hver vår side av kjøkkenbordet, og vi har funnet ut at dette samarbeidet hører med til juleforberedelsene.  Koselig er det, og jeg tror sannelig Tor er enig. Litt småsludring om ting som skal gjøre blir det også tid til. Vi har en fast arbeidsfordeling som virker bra.

En liten etterrapport: Nå skinner det i nypusset messing og kobber, og da blir det julestemning for meg. I morgen er det julepynting på kjøkkenet for på lørdag skal vi ha juleverksted og feire Maikens 21 årsdag. Nå gleder jeg meg til  andre episode  av «Jul på Månetoppen».

3 tanker om “2. desember

 1. 🙂 Kan kjenne kaffeduften. . . . . varmen fra peisen . . . . .
  K O S E L I G !!!
  Førjulstiden er en GOD tid, på alle måter.
  . . . . . . og, den bør nytes. . . . .
  være fri for stress, jag & mas !!
  Å være sammen om juleforberedelser er FINT 🙂

  Så godt å «besøke» deg, Grethe !!
  Takk for alt du deler 🙂

  Klem fra Liv

 2. Takk skal du ha Liv. Det er godt å lese kommentarene dine. Jeg koser meg også med det du skriver og ikke minst med bildene dine. Ha en god førjulstid du også. :-))

 3. 🙂 Takk du !! Og vi skal…….. i «lykkens tegn»…….( Lykke = å være TO ❤ )

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s