Evighetssymboler.

Endelig kom det litt skrivelyst inn i denne kroppen igjen. For det har vært fullstendig tørke i flere måneder. Det stemmer ikke helt da, for jeg har holdt på å skrive en artikkel til Nøtterøy historielags tidsskrift Njotarøy, og denne har jeg brukt mye energi på.

Artikkelen handler om en ganske spesiell mann som  jeg kjente en gang. Mannen het Karl Oscar Johannessen og var født i 1919. Han var steinarbeider, tenker, historieinteressert, og på slutten av livet sitt, i år 2000,  opplevde han å være utstiller på Haugar kunstmuseum i Vestfold. 

«Kuler av villstein» het utstillingen, og det ble stilt ut  ca 30 steinkuler eller» evighetssymboler», som Karl kalte dem. Kulene hadde han hugget ut av stein som han fant i steinrøyser eller  på jorder, altså stein som ikke var fra den faste bergrunnen på Nøtterøy.  Opptil 170 arbeidstimer lå bak disse kulene før han var så fornøyd med resultatet at han torde i gi dem til ei dame han satte pris på.

Bakgrunnen for artikkelen min er at jeg har kjent Karl siden jeg var liten, og  jeg fikk arve 9 dagbøker som han hadde skrevet i løpet av en 50 årsperiode. Han skrev om arbeidet han utførte fra 1949 og fram til 1998, og dette er en interessant kilde som jeg har prøvd å få noe ut av. Nå gjenstår bare en siste finpussing, og det skal jeg gjøre i helgen. Deretter håper jeg på mere inspirasjon når høststormene og uværet kommer.

God helg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s