Nyttårskonsert i Bølgen.

I går kveld var vi på konsert i Bølgen. Arrangør var Nanset Blåseensemble, og for de ikke lokalkalkjente bør det vel også nevnes at konserten  gikk av stabelen i Larvik. Nå kom et av dem igjen, sjøuttrykkene mine. Jeg synes det er flott at språket mitt bærer preg av at jeg er vokst opp ved kysten. Det som kan være problematisk er at jeg til tider skriver meg bort fra det jeg egentlig skulle skrive om. Men jeg trekker hardt i snorene, og her er jeg på banen igjen. Ensemblets leder er Odd Terje Lysebo. Han har vært  leder og dirigent siden 1969. Det er imporende synes jeg, og mannen kan sine ting.

Først var det et lite fløytenummer av komponisten Bibalo, og deretter kom et feiende flott » Overture til Flaggermusen», og jeg syntes orkesteret spilte fantastisk bra hele tida. Det jeg ikke kan, er betegnelser som musikkanmelderene bruker, derfor er ikke dette noen anmeldelse, bare noen tanker  jeg sitter tilbake med. Vakre dansere virvlet over gulvet, og kaskader av scenefyrverkeri sprutet opp og røykla salen etter  hvert.  Egentlig var det jo ganske tåkete allerede da vi kom.  Alle innsprøytingseffektene som blir brukt på dagens forestilling kan umulig være sunt for helsa tenker jeg. Jeg tenker også på de som sikkert har vært her hele dagen og sittet i denne lufta hele tida, og egoistisk som jeg er er jeg glad det ikke er meg.

Egentlig skulle jeg skrive om konserten.  Ikke alle verkene slo an like godt hos meg, og slik er det vel hos de fleste vil jeg tro. Noen ganger  lyttet jeg og følte at musikken grep meg,   men av og til ble det dessverre slik, at  jeg tok meg i å være mer interessert i lyseffektene. Lyssetting har alltid interessert meg, og jeg skammer meg litt for å si dette. Jeg skulle så gjerne hørt sangen, og det gjorde jeg nesten ikke. Kan hende det var fordi de to solistene Charlotte Fongen og Mangne Fremmerlid konsekvent holdt seg til A- sida i salen. Helt sant er nå ikke dette, for Magne Fremmerlid kom bort til oss på B- sida, og da kunne vi høre hvor praktfull stemmen hans var. En nytelse var det, en skikkelig nytelse så lenge det varte.

Jeg leser i Østlandsposten i dag at det var en fantastisk konsert, og det var det sikkert. Allikevel må det være noe gæernt der nå man ikke høre solistene når man sitter på tredje rad.  Anmelderen må ha sittet på A- sida. Heldiggrisen. Jeg misunner deg, for det var fantastiske stemmer det lille jeg hørte.   Skal det være sånn da?  At lyden ikke kommer fram til publikum. Jeg bare spør.

PS. Jeg hørte Jon Danielsen sjøl om han sto på A- sida. Han var god.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s