Begeistring.

Et fantastisk ord. Slipp begeistringen løs, og du vil leve lenge i landet. I dag har jeg bestemt meg for at jeg skal la meg begeistre minst en gang om dagen. Egentlig vil jeg begeistres hele tida, for det er så godt, og nå vil jeg ha det godt. Akkurat nå om dagen er det masse å bli begeistret over. Naturen våkner til liv. Vakre farger omgir oss. Fra vinduet mitt ser jeg ut på syriner som knopper seg, en flammende gyllengul forsytiahekk , et gammelt høyt blomstrende morelltre. morellerDet er ganske hvitt og står der og lyser opp, for akkurat nå er det grått i Larvik. Flott det også, for bakken og det som vokser nyter regndråpene. Det samme  gjør ugraset og jeg også, for jeg liker regn.

Noe annet som begeistrer er at jeg har skiftet skriveplass. Nå har jeg utsikt til omverdenenen  fra vinduet mot øst. Den er helt annerledes enn utsikten jeg hadde før.  Forandring fryder. Tidligere var utsikten  mot sør, og der var det mye sol mitt i fleisen til tider.

Jeg skal hente tilbake et gammelt utrykk som jeg brukte før i tida og det er:

«Jeg fryder meg» . Det er godt å si det igjen.

Jeg fryder meg over å sitte her å se ut i våren.

Jeg fryder meg over å kunne gå ut i hagen og arbeide der.

Jeg fryder meg over at jeg er meg og har evnen til å fryde meg.

Jeg fryder meg over gode venner.

Jeg fryder meg over familien min.

Jeg fryder meg over at jeg endrer på arbeidsrommet mitt disse dagene, og at jeg i morgen  skal legge inn mitt første bidrag  om Strengsdalboplassen på digitalt fortalt.

Jeg fryder meg fordi jeg har anledning til å skrive.

Det var i grunnen nok akkurat nå.

Ha en fin søndagskveld.

2 tanker om “Begeistring.

 1. Jeg fryder meg over å være ferdig med eksamen.
  Og jeg fryder meg over å ha vært på lang og fin fjelltur i dag.
  Og dessuten fryder jeg meg over lange samtaler med mannen min der vi vandrer i fjellheimen. Eller bare stille stunder.
  Og fryder meg over en kropp som fungerer.
  Og jeg fryder meg over at vi er flere som kan bli begeistret av de små tingene i livet 🙂

 2. Kjære Vibeke
  Jeg vil tro det er svært deilig å være ferdig med eksamen. Den følelsen husker jeg godt. Er ikke vi heldige som kan fryde oss. Kan vi ha det bedre? 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s