Juleverksted.

verksted20081For første gang i en lang tradisjonsrekke avholdt vi vårt tradisjonsjonelle juleverksted på Luciadagen.  Sjøl har jeg holdt på med juleverksted siden slutten av 1960 tallet. Da var min eldste datter liten, men jeg hadde noen store nieser og nevøer som kom til  oss og laget julepynt. Det meste av materialet vi brukte, var den gang hentet i skauen, men vi kjøpte glanspapir. Vi laget nok mest juledekorasjoner av materialet fra skauen, og  julekurver og lenker ble laget av glanspapir. Jo lengre lenkene var,  jo bedre. Ingen tenkte på hvor vanskelig det var å få dem pene med seg hjem.

Seinere når ungene våre vokste til,  hadde vi juleverksted  sammen med noen gode venner som hadde unger på omtrent samme alder. Serveringen besto av risengrynsgrøt og rød, hjemmelaget saft. Det var en gang man var flink husmor. 🙂  Slik holdt vi på helt til jentene stiftet egne bo, og tradisjonen ble bare avbrutt noen år da  barnebarna var så små at de ikke hadde noen glede av det.

 lussekatterI går var det på`n igjen.  Først var det baking av lussekatter. Her ble det ikke lagt vekt på ensartet størrelse og fasong, men de smakte fortreffelig, og det ble spist så mange lussekatter, at det det ikke ble plass til noen risgrøt seinere på kvelden. God grøt,  som i de siste årene har blitt ferdig innkjøpt og er produsert av Fjordland, fulgte med de håpefulle hjem.

Noen gjenstander ble laget , men noen stor produksjon ble det ikke i år. Ganske mange av deltakerne  lot seg avlede av semifinalene i håndball EM.

Kan noen skjønne det? 🙂

 

 verksted2008

2 tanker om “Juleverksted.

  1. Så utrolig koselig!
    Å lage slike sammenkomster skaper minner for livet. Bra at noen orker å videreføre dem år etter år.
    Det er litt styr, men jammen er det koselig også.

    Ønsker deg noen gode fredfulle dager nå mot jul.

  2. Du er heldig som har slik en koselig og fin familie rundt deg. Dette ser jo ut som drømmebilde av «juleverksted hos mormor»
    Men slike dager burde TV’n få være avslått og håndball vært håndball.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s