Bare en bagatell.

Det hele varte bare i noen minutter – kanskje fem. Som sagt bare en bagatell, men den gjorde et dypt inntrykk.

For en liten stund siden åpnet jeg verandadøra for å slippe noe av den deilige høstlufta inn i huset vårt. I dag er den også ganske varm. På gulvet på verandaen fikk jeg øye på en våt pjuskete humle som dro beina møysommelig etter seg. Litt vemodig tenkte jeg – at nå er nok «sommeren» over for deg – nå går du nok dine siste skritt.

En plutselig innskytelse fikk meg til å hente et  ark slik at jeg kunne la den krype opp på dette. Deretter var tanken var å plassere humla i sola på rekkverket på verandaen, for at denne siste stunden kunne bli varm og god.

Etter at humla var plassert på rekkverket satt den dørgende stille i ca ett minutt tenker jeg, og jeg innbilte meg at den satt og nøt varmen. Kroppen tørket opp og fikk tilbake litt av glansen sin. Humla ble klart gul og sort igjen, og sakte begynte den å bevege beina liksom litt prøvende. Den løftet ett bein av gangen, og det ble høyere løft for hver gang. Deretter kom turen til  vingene,  liksom for å teste om de fungerte- noe de gjorde. Humla gned vingene mot hverandre noen ganger. Først prøvde den sakte og forsiktig, deretter svært raskt. Den så faktisk ut som  om den gjorde seg klar for å fly. Plutselig  løftet den bakkroppen litt opp, sendte ut en ganske stor ladning med noe som så ut som klart vann, tok av og fløy ut i det gode varme solværet vi har i dag. Kanskje gav jeg den bare noen timers utsettelse på det uungåelige, men for meg ble en bagatell en god opplevelse.

15 tanker om “Bare en bagatell.

 1. Er det lov å si at jeg faktisk måtte tørke en liten tåre etter å ha lest innlegget? Ikke spør meg hvorfor, det slo meg bare som et vakkert bilde…

 2. Akk, akk – kanskje bare en liten forlengelse. Eller kanskje også nok til å overleve vinteren. Finne seg en varm hule. Bo der. Og fly ut i solsinnet til våren 🙂

 3. Kanskje det. Vi kan jo håpe.
  Etter at jeg skrev posten søkte jeg på humler og gikk inn på Wikipedia. Der er det jommen masse lesestoff om humler. Dermed har jeg lært masse nytt i dag også. Blant annet at humla trenger 30 grader i brystpartiet for å kunne fly.

 4. For en søt historie. Virkelig.

  Oi, de trenger 30 grader i brystpartiet for å kunne fly. Det er utrolig hva man lærer bare ved å lese andres blogger 🙂

 5. Så flott observert og godt beskrevet. Tenk om du også hadde fått det hele i macrobilder? Nei forresten, ser jo bildene i din beskrivelse.

 6. Hei begge, Tordenlill og graylady. Det er utrolig hva en kan finne på å skrive om. Nå skal jeg ta en liten pause i helga. Skal på kurs i konfliktløsning. Ha en god helg. 🙂

 7. Hei Femice. Hyggelig at du stakk innom bloggen min. 🙂 Jeg tror faktisk den kan ha fått flere dager, for det har vært mildt de siste dagene.

 8. Tusen takk for at jeg fikk «være med på» denne opplevelsen. Muligens bare en liten utsettelse, men allikevel en av de små ting som gir livet mening.

 9. Hei Skautrollet.
  Det er flott at små ting er fine for oss synes jeg. Jeg er absolutt tilhenger av at: Det beste i livet er gratis.

 10. Tilbaketråkk: Sjøldigging til 100. « Grethes grublerier

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s