Sommerutflukt anno 1930

Et yrende båt- og strandliv har preget Vestfoldkysten store deler av denne sommeren. Lettkledde og solbrune mennesker ses overalt. Dette står i en sterk kontrast til motivet på på et bilde jeg fant blant mine gamle fotografier. Dette bildet er tatt under en sommerutflukt til øya Søndre Årø, som ligger øst for Nøtterøys sydende. For å komme dit var det en rotur  på ca 3 timer fram og tilbake. Man nøt medbrakt niste, kaffe og saft. Bildekvaliteten er ikke helt skarp, men jeg synes motivet er interessant. Det er morsomt å se hvordan kleskoden har endret seg, for bildet er tatt midt på sommeren.

Mannfolka er iført slips og hodeplagg. Skyggeluer er in på denne tiden. Min mor og far står kledd i lyst på midten av bildet. Visstnok var far helt hvitkledd.  De var begge svært moderne. Fars foreldre på høyre siden av bildet, og de er litt mer alderdommelige i tøyet. På venstre siden fars yngste bror Otto. Jeg synes det er spesielt morsomt at han  har hvite gamasjer over skoene og for et slips. I motsetning til de tre andre mennnene har han hatt.

De gamle fotografiene mine  er en skatt som jeg tar godt vare på. Heldigvis fikk jeg min mor til å skrive bak på bildene hvem som er som er avbildet og når bildet er tatt. I mange tilfelle har hun også  fortalt meg hvor bildet ble tatt.

2 tanker om “Sommerutflukt anno 1930

  1. Jeg så på dette bildet for noen dager siden, men fikk ikke lagt igjen noen kommentar. Det jeg biter meg merke i er at de er så godt kledd. En slik lang ro-tur vil jo unektelig føre til at man blir varm, om man ikke er det i utgangspunktet, og da hadde det vel passet med noe mindre klær? Snåle greier. Jeg liker forøvrig hattene til damene. Har noen bilder av min mormor i slik hatt, og morfar hadde sånn lue som de to herrene når han var på tur med mannskoret sitt. Det er vel ikke på sangerstevne de er?

  2. Takk for hyggelig tilbakemelding. 🙂 Jeg her helt enig med deg at de er meget godt påkledd. Dette har jeg også undret meg på flere ganger, men mor fortalte det var sommerutflukt. Det var vanlig at de tok en rotur til denne øya en gang hver sommer. Ellers ble det ofte turer til øyer som lå nærmere. Så vidt jeg vet var det nok ikke noe sangerstavne der.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s